Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent boekt eerste winst in 2010
Anthony Van der Planken

AA Gent heeft zijn eerste zege van het nieuwe jaar geboekt. De Buffalo's wonnen thuis van Charleroi, die ondanks de nederlaag mathematisch gered zijn.

Het wordt zo stilaan een traditie, maar ook vanavond speelde AA Gent een ronduit zwakke eerste helft. Charleroi profiteerde door op voorsprong te komen via Ederson, die op aangeven van Kage doelman Jorgacevic vloerde.

Toch wist Gent nog voor rust gelijk te maken. Ljubijankic bracht de bal uitstekend tot bij Lepoint, die perfect binnen legde.

Na de koffie schakelde Gent een versnelling hoger. Net voor het uur kopte Coulibaly de 2-1 tegen de netten, alweer op aangeven van Ljubijankic. Charleroi kon niet meer reageren en ontsnapte in de slotfase zelfs nog aan een derde treffer.

Gent blijft in het spoor van Club Brugge, terwijl Charleroi nu mathematisch gered is. De Karolo's mogen zich opmaken voor play-offs 2.