Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk zeker van play-offs, Lokeren in nauwe schoentjes
Robby Morren

KV Kortrijk heeft zich vanavond weten te plaatsen voor play-offs 1 na een dik verdiende 3-1 zege tegen een zwak Lokeren. Alle doelpunten vielen voor rust. Voor Lokeren wordt het nog bibberen en beven op de laatste speeldag.

In deze uiterst belangrijke wedstrijd voor beide ploegen was het Lokeren dat de beste start nam. Zonder echt uitgespeelde kansen te versieren had het wel het meeste balbezit.

Op het halfuur was het echter Kortrijk dat de score wist te openen. Doelman Copa gleed weg bij een uittrap en Ibou was er als de kippen bij om te reageren. Kortrijk was meteen gelanceerd en vlak voor rust wist Ibou een tweede doelpunt te scoren via een mooie stift over Copa.

Lokeren leek uitgeteld, maar wist net na de 2-0 toch tegen te scoren via Ivan Leko, die een vrije trap rechtstreeks in doel trapte.  In een dolle vijf minuten wist Kortrijk de voorsprong toch nog opnieuw uit te diepen; Ibou kopte eerst nog op de lat, maar De Beule was er als de kippen bij om de 3-1 ruststand vast te leggen.

Na rust kwam de zege en bijhorende kwalificatie voor play-off 1 nooit meer in gevaar voor KVK. In een kansarme tweede helft kon Lokeren nooit meer echte druk ontwikkelen en leek het zich (te) snel neer te leggen bij de nederlaag.

Kortrijk dus geplaatst voor play-offs 1 met succescoach Georges Leekens. Voor Emilio Ferrera en Lokeren wordt het nog hard knokken op de slotdag om de eindronde met tweedeklassers te vermijden. (AN)