Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Mandemakers Stadion
Ajax verplettert RKC en verkleint de kloof
Manuel Gonzalez

Ajax heeft gedaan wat het moest doen na het gelijkspel tussen PSV en FC Twente gisterenavond. Het won vrij eenvoudig bij rode lantaarn RKC.

RKC speelde een verdienstelijke eerste helft. Van Mosseveld kopte naar doel maar Ajacied De Jong moest de bal van de lijn keren. Aan de overkant was het uitgerekend diezelfde De Jong die Ajax in de 9de minuut op voorsprong zette.

De Waalwijkers beten fel van zich af. Een vrijschop ging via bezoeker Pantelic in doel: 1-1 bij de rust. Meteen in de tweede periode brak Ajax de ban. Wie anders dan Luis Suarez scoorde in de 47ste minuut de bevrijdende treffer. Toen Mulder de bal iets na het uur in eigen doel verwerkte was de kaars uit bij de thuisclub.

Thuisspeler Berger pakte tweemaal geel en dus rood waarna Ajax de klus kinderlijk eenvoudig afmaakte. Suarez en Rommedahl zorgden nog voor ruime 1-5 cijfers. Door de zege nadert Ajax tot op vier punten van leider Twente en springt het over PSV naar de tweede plaats.