Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
SK Heist sneuvelt opnieuw in Vlaamse Ardennen
carol Vander Cruyssen

Oudenaarde zou wel eens een belangrijke rol kunnen spelen in het titeldebat, nu in dit paasweekend beide leiders op bezoek komen. De eerste uitdaging tegen SK Heist, werd in elk geval al tot een goed einde gebracht. Heist verloor met 2-1.

Voor de match bestond er lang twijfel over het aantreden van de niet volledig fitte Sandy Martens. De voormalige Buffalo- en Clubspeler bleek uiteindelijk toch wedstrijdfit. In het eerste kwartier toonde hij waarom hij zo wordt gevreesd door de tegenstander. Hij kopte een voorzet van Jesse Martens in zijn eigen stijl loepzuiver voor de voet van Thompson. Ode zag zijn knap vluchtschot echter net naast de kruising wegdraaien. Enkele minuten later stuurde Ode met een subtiel pasje Sandy Martens door de buitenspelval en die plaatste de bal beheerst naast Olieslagers. De thuisploeg was ongetwijfeld in die aanvangsfase de meest bedrijvige en gevaarlijkste ploeg en SK Heist vond op het zware en grote veld duidelijk zijn draai niet. Thompson en Jesse Martens zagen hun schoten telkens afgeblokt in hoekschop. Maar na 20 minuten begon Heist toch wel het commando over te nemen. De balcirculatie verbeterde en er werd geduldig gezocht naar de opening in de thuisverdediging. Gaye speelde als buffer voor de verdediging echter een dijk van een match en ook centraal achterin werd bijna niets weggegeven. Rond het halfuur waren de bezoekers plots 2 maal heel gevaarlijk. Malfait had een goede reactie in huis op een knal van Webers, maar was even later toch geklopt. Het verrassende en knappe schot van Van Der Mieren spatte echter uiteen op de deklat. Schamp legde aan de overzijde de bal nog eens klaar voor de voet van De Jonckheere, maar zijn harde schuiver ging naast. Op slag van rust zag Webers zijn poging ook naast de verkeerde kant van de paal buitengaan. Van Vlasselaer en Sels combineerden zich dan toch eens doorheen de thuisdefensie, maar Malfait was bij de pinken.

Iedereen verwachtte dat Heist het gaspedaal zou indrukken, maar het was de enthousiaste thuisploeg die het scherpst aan de tweede helft begon. Sandy Martens probeerde het meteen met een schot, dat echter geen probleem opleverde voor Olieslagers. Blondeel ging vlot zijn flank af, Jesse Martens bereikte zijn naamgenoot en die zag zijn poging in een zoveelste hoekschop verdwijnen. Heist probeerde op het middenveld de bakens te zetten, maar Gaye bleef een rots in de branding. Op het uur viel de wedstrijd in zijn definitieve plooi. Schamp dropte een vrijschop in het pak en de lijnrechter stak even de vlag in de hoogte, maar deed die bijna onmiddellijk terug naar beneden. Er was even verwarring en De Jonckheere recupereerde de bal. Hij kapte zijn mannetje uit en besloot uit een scherpe hoek op de doelman. De bal caprioleerde uiteindelijk voor de voeten van Ode Thompson die de bal over de lijn duwde. Dit doelpunt werd aangevochten door SK Heist en het is onduidelijk waarom de lijnrechter de vlag in de lucht stak: volgens Oudenaardse bron was er een trekfout op Thompson, volgens bezoekende bron was er voorafgaand positiebuitenspel… De ingevallen Vivé kwam onmiddellijk hierna een teenlengte te kort om een knappe voorzet van Jesse Martens binnen te duwen. Heist was wat aangeslagen en het beste van hun spel moest ruilen voor lange, vaak doelloze ballen. Toch kwam de thuisploeg goed weg toen Hendrickx een voorzet vanop rechts staalhard op de kruising kopte. 10 minuten voor het einde werd het dan toch nog spannend toen de bezoekers een strafschop kregen voor fout op Van Der Mieren. Een koud kunstje voor Van Vlasselaer om zijn 15de van het seizoen binnen te trappen. In een zinderende slotfase zetten de bezoekers nu alles op alles, maar was het oppassen voor de counters. Maar een hele reeks hoekschoppen, waarbij doelman Olieslagers zelfs mee in de zestienmeter kwam, leverden uiteindelijk geen doelpunt meer op.

Na eerder verlies op Sottegem, loopt SK Heist opnieuw eerder onverwacht een blauwtje op in de Vlaamse Ardennen. Komende maandag wacht hen alweer een zware wedstrijd op Temse. Oudenaarde lijkt nu definitief op weg naar de redding en kan zijn stunt op paasmaandag tegen leider Rupel Boom nog eens overdoen.

Doelpunten:

15’ 1-0 via Sandy Martens
60’ 2-0 via Ode Thompson
79’ 2-1 via Sven Van Vlasselaer (Pen.)