Stadion: Regenboogstadion
Gent bibberend voorbij Essevee
Anthony Van der Planken

AA Gent heeft een nipte zege geboekt op het veld van Zulte Waregem. Dat heeft opnieuw veel moeite gekost, want Waregem kwam in het slot nog stevig opzetten.

Gent ontsnapte al erg vroeg aan een zware opdoffer. Zlatan Ljubijankic verdiende al na drie minuten rood voor een aanslag op de knie van Van Nieuwenhuyze, scheidsrechter Bultynck gaf niet eens geel.

De ambities van Gent waren trouwens van bij het begin duidelijk. Coach Michel Preud'homme opteerde voor een stevige organisatie, met twee verdedigende middenvelders. Attractief voetbal leverde dat niet op, efficient was het wel. Lepoint scoorde uit één van de schaarse kansen de 0-1.

Toen Leye vlak na rust op aangeven van Custovic de 0-2 nette, leek de wedstrijd helemaal over. Toch knokte Zulte Waregem nog terug. Een prachtige goal van Roelandts gaf de thuisploeg weer hoop.

Zulte Waregem knokte nog in de slotfase, drukte een twijfeld AA Gent terug, maar slaagde er niet in om een tweede keer te scoren. De Buffalo's ontsnappen aan puntenverlies en kunnen volgende week in Brugge strijden om de tweede plaats.