Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Arke Stadion
Tioté bezorgt Twente de drie punten, AZ morst punten

FC Twente had geen makkelijke klant aan Heerenveen. Pas twintig minuten voor tijd kon Cheikh Tioté, ex-anderlechtman, de koploper in de Eredivisie op voorsprong zetten. Uiteindelijk werd het nog 0-2.

De eerste helft was redelijk slaapverwekkend. Nkufo kreeg een goede mogelijkheid voor Twente, maar hij raakte de bal niet goed. Perez was na een slimme steekbal van Douglas ook dichtbij een goal, maar de Deen schoot op doelman Timmer.

Twente bleef het moeilijk hebben, maar Brama en Nkufo hadden wel nog een paar goede schoten in huis. De thuisploeg kwam nog goed weg toen Roorda met een fantastische knal doel leek te treffen, maar Boschker had nog een ultieme reflex in huis.

De bezoekers gingen na rust op zoek naar de voorsprong. Beerens en Haglund kwamen voor de doelman, maar Beerens schoot zelf in plaats van af te leggen. Twente zag de schoten van Perez en Ruiz naast gaan. Invaller Cheikh Tioté had meer geluk. Stoch bewaarde het overzicht en bediende Nkufo, die met de hak zijn ploeggenoot vrijspeelde. Tioté rondde daarna koel af in de verre hoek. De Jong gaf in de slotminuut het goede voorbeeld door rustig te blijven en af te ronden met een schot in de kruising.

AZ en Heracles blijven status quo

Het AZ van bondscoach Dick Advocaat kwam niet verder dan een 0-0-gelijkspel op bezoek bij NEC. De landskampioen speelde een slappe wedstrijd en kon nooit aanspraak op de zege maken. Het nadert nu wel tot op één punt van Feyenoord dat morgen nog speelt.

Door het 1-1-gelijkspel van Heracles tegen Sparta blijft het puntenverschil tussen Heracles en AZ wel gehandhaafd op vijf punten. Heracles miste ook nog een penalty.