Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Daknam
KV Mechelen op een zucht van groepswinst
Nico Wieme

KV Mechelen heeft alsnog een punt gepakt op het veld van Lokeren. De Mechelaars stonden bij de rust 2-0 in het krijt, maar knokten zich in het slot van de match langs de Waaslanders. Malinois heeft volgende week genoeg aan punt voor groepswinst.

Bij Lokeren stond Jugoslav Lazic onder de lat. Barry Boubacar Copa zat zelfs niet in de selectie. Ook Tiko, Jérémy Perbet, Donovan Deekman en Katuku Tshimanga verschenen aan de aftrap. Peter Maes bracht Antun Dunkovic, Xavier Chen, Aloys Nong en Kevin Geudens in de ploeg. Kenny Van Hoevelen, Kenneth Van Goethem, Dialiba Diabang en Kenny Van Hoevelen startten op de bank.

Snelle start Lokeren

Mechelen nam de match meteen in handen, maar het was de thuisploeg die na acht minuten op voorsprong kwam. Na balverlies van David Destorme verstuurde Mario Carevic het leer mooi naar Tomo Sokota. De Kroaat gaf Wouter Biebauw het nakijken met een plaatsbal in de verste hoek. Mechelen was aangeslagen en incasseerde al snel een tweede doelpunt. Antonio Ghomsi ging aan het stuntelen en Perbet kreeg de 2-0 op een presenteerblaadje aangeboden.

De Maneblussers waren nu helemaal van slag af en vonden nooit een antwoord op het spel van de Waaslanders. Verdedigend zat het ook niet helemaal goed bij de bezoekers. Toen Maxime Biset de bal inleverde bij Deekman, mocht KV zich gelukkig prijzen dat het schot van de Nederlander nog in hoekschop gedevieerd werd. Bij de thuisploeg ontsnapte Carevic nog aan rood voor een zware fout op Joachim Mununga.

Aan het begin van de tweede helft drongen de rood-gelen Lokeren terug op de eigen helft. Een kopbal van Jonas Ivens zoefde rakelings naast de paal buiten en Nong fusilleerde de buitenkant van het zijnet. Op een haarfijne voorzet van Yoni Buyens kwam de volledig vrijstaande Nong een centimeter te kort om de aansluitingstreffer binnen te koppen.

Langszij

De bezoekende storm ging echter snel weer liggen. Lokeren concentreerde zich op het behouden van de organisatie en Malinois kwam niet meer tot uitgespeelde kansen. Het venijn zat voor de thuisploeg in de staart. Op hoekschop lukte eerst Mununga de aansluitingstreffer en vijf minuten voor tijd lukte Nong op pas van Ghomsi alsnog de gelijkmaker. (AN)