Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard speelt volgend seizoen niet in Europa
Fabian Morren

Standard speelt volgend seizoen geen Europees voetbal. De Rouches speelden 1-1 gelijk tegen Racing Genk dat nu zeker is van groepswinst in de play-off II. Steven Defour miste in de slotseconden nog een penalty.

Standard-trainer Dominique D'Onofrio verraste met de jongelingen Mutombo en Zennaro aan de aftrap. Mutombo scoorde iets voorbij het kwartier zelfs de 1-0. Wat gelukkig verlengde hij de vrije trap van Pocognoli in doel. Voor het overige viel er in de eerste helft heel weinig te beleven. Genk miste duidelijk de impulsen van De Bruyne.

Na de pauze kwam Standard al vrij snel met tien te staan. Na een fout in het strafschopgebied op Ogunjimi pakte Zennaro zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De penalty werd vervolgens feilloos omgezet door Barda. Standard moest winnen om nog kans te maken op Europees voetbal en koos met z'n tienen resoluut voor de aanval. Mbokani ontsnapte wel aan rood en echt veel kansen kreeg de thuisploeg niet. Toch werd het in de blessuretijd nog heel spannend.

De ingevallen Matoukou kreeg immers, net als Zennaro, een tweede gele kaart. Bovendien was het was het ook strafschop voor Defour. De aanvoerder, die een dik kwartier eerder in de ploeg was gekomen, kon zo in de 96e minuut Standard toch nog naar de zege trappen. Defour miste evenwel vanaf de stip en mag zich samen met de rest van zijn ploeggenoten opmaken voor een seizoen zonder Europees voetbal. (AN)