Stadion: Achter de Kazerne
Westerlo bezorgt KV Mechelen zware kater
Steurbaut Kersten

Westerlo heeft voor een grote verrassing in play-off 2 gezorgd. Een heel seizoen bleef de club onder niveau maar dankzij de competitiehervorming en een 1-3-zege op KV Mechelen hebben Jan Ceulemans en co toch nog uitzicht op Europa.

KV Mechelen en Westerlo beslisten in een onderling duel over het tweede finaleticket in play-off 2. De jongens van Jan Ceulemans stonden wel voor een zware opdracht: met twee doelpunten verschil winnen.

KV Mechelen toonde echter een te zelfzekere indruk en kreeg al snel het deksel op de neus. Na 23 minuten floepte de 0-2 op het scorebord. Oleksandr Iakovenko opende met een schuiver de score, Jaime Ruiz toonde zich de snelste op de rebound na een schot van Jarno Molenberghs, die tussendoor zelf nog een dot van een kans over mikte.

Het doemscenario dook op voor Peter Maes en co. Na een negen op negen leek de groepswinst maar een formaliteit. KV Mechelen begon te choken en leverde ook tegen Westerlo een belabberde prestatie. In negentig minuten tijd slaagde geel-rood er niet in om één goede kans bij elkaar te spelen. Achterin liet Malinois een bijzonder slappe indruk.

Scheidsrechter Jerome Efong Nzolo bracht KV Mechelen echter weer in de wedstrijd. Joachim Mununga voelde de arm van Adnan Mravac en ging gretig tegen de vlakte. Geen strafschop, maar de bal ging toch op de stip en Julien Gorius zette KV Mechelen terug op koers voor Europa.

Westerlo bleef na rust de betere ploeg en kwam via Momodou Ceesay en Ruiz al snel dicht bij een doelpunt. Lens Annab liet de netten toch trillen. De Marokkaanse Belg zette zelf op links de actie op en klaarde ook zelf de klus na een aflegger van Ceesay.

Met de moed der wanhoop opende KV Mechelen nog een slotoffensiefje. Plots toonde Malinwa wel inzet en drang naar voor. Het leverde geen kansen meer op. Westerlo, dat na drie wedstrijden met 1 op 9 uitgeteld leek, plaatst zich alsnog voor de finale van play-off 2 tegen Racing Genk. KV Mechelen blijft achter met een serieuze kater. (AN)