Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Standard sluit seizoen af met nederlaag
Anthony Van der Planken

Standard heeft zijn zwak seizoen afgesloten met een nederlaag. De Rouches gingen met 1-0 ten onder op het veld van Charleroi.

Charleroi en Standard hadden allebei niets te winnen of te verliezen, en dus stuurden beide coaches een veredeld B-elftal het veld op. Dat was er ook aan te zien. In de eerste helft speelden beide teams werkelijk niets klaar. Het mocht dan ook een wonder heten dat Alessandro Cordaro wist te scoren. Tien minuten voor tijd kwam Cordaro alleen voor Van Hout en werkte perfect af.

Na de rust trachtte Standard iets aan die achterstand te doen, maar scoren lukte niet. Daerden en Defour dwongen Baguette tot een aantal goede reddingen. Het bleef zo bij 1-0, Charleroi weet dus toch nog een zege te boeken in de play-offs.