Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 35
Stadion: El Madrigal
Barcelona kan weer wervelen

Barcelona had weinig last van de uitschakeling in de Champions League. Op bezoek bij Villareal kon de ploeg van trainer Guardiola weer zijn geliefkoosd spel bovenhalen. Het won dan ook makkelijk.

Barcelona, met Ibrahimovic op de bank, begon wervelend aan de partij. Het niveau van het ééntijdsvoetbal was soms prachtig om naar te kijken. Toen het even gas terugnam kreeg Villareal via Nilmar enkele kansen, maar deze zijn vizier stond te hoog gericht. Het was de onvermijdelijke Lionel Messi die de score dan maar opende. Hij scoorde knap en even later maakte Xavi er 0-2 van met een mooie gekrulde vrijschop.

Nog voor de rust was de partij gespeeld. Krkic was sneller dan de verdediging van Villareal en ook met de doelman had hij weinig problemen. In de tweede helft kon Villareal eindelijk iets terugdoen. Llorente zorgde voor de 1-3, maar twee minuten voor affluiten zorgde Lionel Messi met zijn 29ste van het seizoen er voor dat de overwinning nog wat meer glans kreeg.