Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Lotto Park
Emotie primeert in Anderlecht - STVV

Voor één keer was de wedstrijd ondergeschikt aan de nevenactiviteiten. Anderlecht - STVV stond meer in het teken van emotie en daar was er dan ook genoeg van. Daarvoor zorgden Nicolas Frutos en Marcin Wasilewski. O ja, de match zelf eindigde op 2-1.

Het begon met het afscheid van Nicolas Frutos, die speciaal uit Argentinië was overgevlogen om de aftrap te geven. De Reiger kreeg een afscheid dat hem nog lang zal heugen. Het stadion scandeerde minutenlang zijn naam terwijl hij zijn ereronde maakte. Daarnaast stond ook Zitka voor het eerst sinds zijn blessure in de goal van de eerste ploeg.

Flauw spektakel

De eerste helft begon gemoedelijk en zou dat ook lange tijd blijven. Tot Anderlecht ineens een paar goede aanvallen ineen knutselde. De tweede kans van de avond was meteen de goeie. Suarez verstuurde een perfecte voorzet vanop rechts en Van Damme buffelde het leer vanop tien meter voorbij Mignolet. Net daarvoor had Sidibé de enige kans van Sint-Truiden in de eerste helft op Zitka getrapt.

De rest van de eerste helft was echter niet veel soeps meer. Anderlecht probeerde wel, maar liep te veel buitenspel, tot grote ergernis van spelmaker Boussoufa. Sint-Truiden van zijn kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Zitka. En beide ploegen leken niet echt veel haast te maken om iets aan de score te veranderen. Het resulteerde in veel middenveldspel en flauw voetbal.

Slimme Van Damme

De tweede helft bracht enig soelaas, al kwam het initiatief enkel van Anderlecht. Sint-Truiden liep zich steeds vast op het ijzersterke middenveld van Anderlecht. Tien minuten later verdubbelde Sporting dan ook zijn voorsprong. Een slimme Van Damme wierp heel snel in en verraste zo de hele Truiense verdediging. Suarez nam het cadeau in dank aan en deponeerde de bal heel makkelijk achter Mignolet.

De wedstrijd leek gespeeld en Anderlecht speelde nog een paar goede kansen bijeen via Suarez en Van Damme, maar dan kreeg Sint Truiden een kwartier voor tijd een penalty na een fout van Mazuch op Wilmet. Cantaluppi zette de strafschop feilloos om.

Anderlecht was echter niet aangeslagen en ging op zoek naar een derde doelpunt en had dat ook bijna gekregen, had Lukaku zich de afwerker van na de winterstop getoond. De jongeling verprutste echter een opgelegde kans van Van Damme.

Wasyl is back

De eerste 80 minuten waren echter slechts de opbouw naar het langverwachte moment dat Marcin Wasilewski zijn rentree maakte. De Pool kwam onder een daverende staande ovatie het veld op voor Jan Polak. En even later had de Pool zelfs bijna een goal gescoord. Cantaluppi kreeg rood voor een overtreding op de doorgebroken Boussoufa en de Marokkaan liet Wasilewski de vrije trap nemen. Deze krulde het leer rond de muur en Mignolet moest alles uit de kast halen om hem van een goal te houden.