Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Peter Mokaba Stadium
Slovenië klopt Algerije na zwakke wedstrijd
Manuel Gonzalez

Slovenië is de leider in groep C. Het won vanmiddag met het kleinste verschil van Algerije.

De wedstrijd in Pretoria was in de eerste helft niet om aan te zien. Elk team dreigde één keer met een afstandsschot dat door de keeper over het doel werd geduwd. De tweede helft leverde iets meer kansen op en was van een iets hoger niveau.

Toch leek het op 0-0 af te stevenen. Maar toen invaller Ghezzal na een tweede gele kaart na amper 12 minuten van het veld werd gestuurd, kwam Slovenië in een overtalsituatie terecht. Algerije kwam met tien mensen zelfs nog even gevaarlijk opzetten, maar Koren (foto) besliste de wedstrijd. Hij draaide zich mooi vrij voor het doel van de Algerijnen en schoot van net buiten de baklijn naar de hoek. Doelman Chaouchi verkeek zich volledig op de bal die zomaar binnenvloog: 1-0.

Algerije probeerde nog, maar was niet bij machten de Slovenen te verontrusten. Suler (AA Gent) speelde de hele partij. Ljubijankic, eveneens van de Buffalo's, mocht kort in de tweede helft invallen. Door het gelijkspel gisteren in Engeland-USA is Slovenië met deze zege leider in groep C met drie punten.