Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Peter Mokaba Stadium
Gelijkspel in draak van match is voldoende voor Paraguay

Paraguay gaat door naar de achtste finales na een 0-0-gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland. Voila, daarmee is bijna alles gezegd wat er over deze wedstrijd gezegd kan worden. Nieuw-Zeeland verloor dit WK niet, maar is uitgeschakeld, evenals Italië.

De eerste helft was er één om gauw te vergeten. Wandelvoetbal en slechte passes troef! Resultaat: geen doelkansen en geen spektakel. Paraguay had wel een overvloed aan balbezit, maar deed daar weinig mee.

Enkel Caniza kon de schijn van spanning een beetje hoog houden met een paar degelijke afstandsschoten, maar geen enkele belandde tussen de doelpalen. Paraguay drong niet echt aan en Nieuw-Zeeland speculeerde op de counter, maar ook die tactiek was weinig succesvol. Killen en Fallon, de twee aanvallend ingestelde spelers, werden slag om slinger teruggefloten voor trekken of duwen.

Wie bij het begin van de tweede helft beterschap verwachtte, kwam bedrogen uit. Voor Paraguay hoefde het allemaal niet en Nieuw-Zeeland vond het allemaal wel goed, want de Kiwi's hadden eigenlijk nooit verwacht op de laatste speeldag nog voor de kwalificatie te kunnen spelen.

En het bleef huilen met de pet op. De tweede helft was mogelijk nog slechter dan de eerste. Veel overtredingen en slechte passes kenmerkten deze wedstrijd. De eerste goeie kans van de wedstrijd konden we in de 63ste (!) minuut noteren. Caceres verlengde een hoekschop met het hoofd op doelman Paston.

Barrios en Santa Cruz kregen nog de mogelijkheid om Paraguay, de minst slechte ploeg op het veld, de drie punten te bezorgen, maar Paston lag telkens goed in de weg. Zijn tegenhanger aan de overkant, Villar, moet ongeveer de rustigste namiddag van zijn leven beleefd hebben. De match eindigde dan ook op een kleurloos gelijkspel.

Wereldkampioen Italië verloor met 3-2 van Slovakije dat doorgaat naar de achtste finales. Slovakije gaat verrassend door.