Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Mbombela Stadium
Ivoorkust wint vlot, maar is uitgeschakeld
Anthony Van der Planken

Ivoorkust heeft vlot gewonnen van Noord-Korea, maar is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de 1/8e finales van het WK. Daarvoor moest het zelf stevig uithalen en hopen op een zware nederlaag van Portugal tegen Brazilië. Zo ver kwam het dus niet.

Toch leek Ivoorkust er aanvankelijk in te geloven. De Olifanten namen een blitzstart en kwamen na nauwelijks twintig minuten 2-0 voor. Yaya Touré, ex-Beveren, opende na een klein kwartier de score. Nauwelijks enkele minuten later legde Romaric, ook al ex-Beveren, de 2-0 tegen de netten. De aanvaller tikte een rebound na een knal van Drogba op de lat binnen.

Dat die score bij de rust nog steeds op het bord stond, mocht trouwens een klein wonder heten. De Ivorianen grossieerden in de kansen, maar misten keer op keer.

Ook in de tweede helft bleef Ivoorkust baas, al smeltte het geloof in de kwalificatie langzamerhand weg. Jong had zelfs de Noord-Koreaanse aansluitingstreffer aan de voet, maar miste. Uiteindelijk zorgde Salomon Kalou toch nog voor de verdiende derde goal.