Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Loftus Versfeld Stadium
Alcaraz en Paraguay naar de kwartfinales via strafschoppen
Manuel Gonzalez

Paraguay heeft zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de kwartfinales van een WK. Het was na strafschoppen te sterk voor Japan.

Door de nederlaag van Japan liggen alle Aziatische teams uit de wereldbeker. Blijven over: Europa, Zuid-Amerika en Afrika met Ghana. Bruggeling Alcaraz stond opnieuw in de basis bij Paraguay. Hij trekt na het WK naar Wigan. Na iets meer dan twintig minuten kregen we pas de eerste echte goede kans in de partij. Matsui trapte van ver op de lat. Net ervoor was Paraguay ook komen dreigen via een puntertje van Barrios.

De eerste helft werd afgesloten zonder noemenswaardige kansen. Al kon ook Santa Cruz nog eens aanleggen met links maar zijn schot ging aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Ook in de tweede helft bleven beide teams zeer voorzichtig. Tulio kopte nog een hoekschop naast. De verlengingen waren onvermijdelijk en ook daarin was er weinig te beleven. Valdez kon eens afdrukken maar doelman Kawashima kwam goed uit.

In de strafschoppenserie ging het gelijk op tot 2-2. Dan scoorde Riveros de 3-2 en miste Komano. Vervolgens scoorde Paraguay weer twee keer, de winnende kwam van Cardozo. Tussendoor kon ook Honda raak treffen. Maar dat was niet voldoende voor de Aziaten, die het tornooi moeten verlaten.  Paraguay treft in de kwartfinales de winnaar van het duel Portugal-Spanje, dat straks plaatsvindt.