Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Lotto Park
Anderlecht ruim langs verdienstelijk Eupen
Fabian Morren

Anderlecht is met een overwinning aan het nieuwe seizoen begonnen. De landskampioen had het een uur lang moeilijk met een verdienstelijk Eupen, maar stelde dan toch orde op zaken.

Anderlecht speelde in de eerste helft te traag en te slordig om de organisatie van Eupen te ontregelen. De bezoekers speelden verrassend goed en stelden Proto zelfs enkele keren op de proef. Onder meer Diakhaté en Lepiller kwamen dicht bij een doelpunt voor Eupen. Anderlecht was zelf zelden echt gevaarlijk. De Sutter zag één van de weinige goede pogingen naast belanden.

In de blessuretijd van de eerste helft stond het Astridpark op z'n kop. Eerst spatte een vrije trap van Lepiller uiteen op de lat, maar meteen nadien werkte Alex de bal toch binnen. De spelers van Anderlecht werden bij het rustsignaal door de eigen fans getrakteerd op een fluitconcert.

De thuisploeg startte beter na de rust. De Sutter kwam net te laat op een voorzet van Legear en Gillet kopte een hoekschop nipt naast. Wat later verlengde Suarez een hoekschop van Legear wél in doel. Eupen was echter niet aangeslagen en vocht zich onder leiding van Milicevic en Lepiller weer in de wedstrijd. Maar balverlies van Lepiller leidde de 2-1 in. Met een knappe voorzet bereikte Boussoufa zijn maatje Legear, die Anderlecht voor het eerst dit seizoen op voorsprong bracht.

Eupen werd moe en slikte een kwartier voor affluiten nog een derde doelpunt. Matias Suarez deed met z'n tweede treffer van de avond de deur op slot. Nadien speelde paars-wit de wedstrijd rustig uit. Mbark Boussoufa maakte er in de toegevoegde tijd nog 4-1 van.