Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Daknam
Lokeren en Kortrijk scoren elk één keer
Fabian Morren

Lokeren en Kortrijk speelden 1-1 gelijk. Na een boeiende wedstrijd om volgen met veel kansen moeten beide ploegen dus vrede nemen met een puntendeling.

In een aantrekkelijke eerste helft kwamen zowel Lokeren als Kortrijk niet tot scoren. Beide ploegen dwongen een resem kansen af maar waren onmondig in de afwerking. Doelman Copa moest zich onderscheiden op onder meer doelpogingen van Smajic, Mboyo en De Beule.

Maar ook Lokeren kreeg kansen om de score te openen. Een vrije trap van Taravel werd door Verbauwhede over doel gebokst en de doelman van Kortrijk had een knappe save in huis op een doelpoging van De Ceulaer.

Het was wachten op de tweede helft voor doelpunten. Al vroeg in die tweede helft klom Kortrijk op voorsprong. Rossini werkte een hoekschop van Kums laag binnen. Na het doelpunt namen de bezoekers de match in handen. Maar het was Lokeren dat twintig minuten voor tijd terug langszij kwam via een goal van Mokulu, die scoorde op aangeven van een uitstekende spelende De Ceulaer.

Het wedstrijdbeeld kantelde en de thuisploeg ging op zoek naar de winninggoal. De Ceulaer had in de slofase nog de beste kans. Hij kopte van dicht bij over. Lokeren start de competitie met een 1 op 6, terwijl Kortrijk nog steeds ongeslagen is.