Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gelijkspel brengt NAC op nul punten
Manuel Gonzalez

NAC Breda en AZ hebben in de late namiddag de punten gedeeld in een wedstrijd van de eerste speeldag in de eredivisie. Hierdoor komt NAC op nul punten, want het begon aan de competitie met één strafpunt.

De eerste helft had niet veel om het lijf. Holman kwam namens AZ het dichtst bij een goal met een vlam op de deklat. Pas na een halfuur kwam NAC ook in het stuk voor.

In de tweede helft herpakte de thuisclub zich en het dreigde gevaarlijk via Gorter. Maar tegen de gang van het spel in bracht Falkenburg de Alkmaarders toch op voorsprong. NAC moest even naar adem happen maar kon zich toch weer in de match knokken.

De 0-2 bleef uit en tien minuten voor het einde wist Amoah de bal voorbij doelman Didulica te koppen: 1-1. Onze landgenoot Maarten Martens (foto) speelde de hele wedstrijd bij AZ.