Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard en Lokeren scoren zes keer
Fabian Morren

Standard en Lokeren hebben na een spektakelstuk 3-3 gelijkgespeeld. Standard boog een 0-2-achterstand om, maar gaf de zege in de slotfase alsnog weg.

Standard begon met veel vuur aan de wedstrijd, maar echt grote kansen kregen de Rouches niet. Pogingen van Cyriac en Witsel konden Lokeren-doelman Copa niet verontrusten. Lokeren loerde op de counter, maar was te slordig in de opbouw. Toch hadden de bezoekers aan een kans genoeg om te scoren. Tshimanga bereikte Koen Persoons en de middenvelder legde de bal mooi in het hoekje binnen. Standard reageerde via Benteke, maar de spits miste tot drie keer toe.

Ook in de tweede helft ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Kansen waren er, maar de gelijkmaker bleef uit. Aan de overkant werd het zelfs 0-2. Opnieuw was Persoons de architect. Hij zag zijn bal in doel verlengd worden door De Pauw. Standard leek voor een onmogelijke opdracht te staan. Steven Defour knalde op de paal en wat later miste Benteke onbegrijpelijk.

De Rouches kregen hulp uit onverwachte hoek. Copa kwam ver uit zijn doel en trapte naast de bal. Defour bleef rustig en profiteerde optimaal. Er volgden drie dolle minuten waarin Standard nog twee keer scoorde. Carcela maakte twee keer de actie en rondde telkens ook zelf af. De Rouches leken de buit binnen te hebben, maar in de slotfase maakte Tshimanga er nog 3-3 van.