Datum: 15/08/2010 18:00
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Barda en De Bruyne geven Charleroi voetballes

Racing Genk nam makkelijk de maat van een zwak en ongestructureerd Charleroi. De Bruyne en Barda dolden met de tegenstand en scoorden beide ook nog eens tweemaal. Het mooiste voetbal is momenteel in Genk te zien.

Kort en bondig: dit Genk gaat een mooi seizoen tegemoet. Het verschil met vorig jaar deze tijd is een verschil van hemel en aarde. Conclusie van de namiddag? De Bruyne is de exponent van het succes van deze ploeg. Hij was weer goed voor een assist en twee goals.

De eerste helft mocht best gezien worden. Genk toonde onmiddellijk dat het zich niet wou laten ontmoedigen door het loodzware veld. De Bruyne en Barda zetten dadelijk enkele mooie acties op.

Het duurde zelfs maar dik tien minuten alvorens Genk op voorsprong stond. De Bruyne pikte een bal op het middenveld op en bediende - met medewerking van een Charlerois been - Vossen. Die schoof zonder twijfelen zijn vierde van het seizoen tegen de netten.

De Bruyne op toerental

Ondertussen voetbalde Charleroi wel goed mee, maar de efficiëntie van dit Genk is ongelooflijk. Barda, Buffel, Vossen en De Bruyne waren een constante dreiging en de defensie, vorig seizoen het zorgenkind, stond pal.

Reken daarbij de flitsen van de nog altijd maar 19-jarige De Bruyne en je weet dat je als tegenstander een behoorlijke klus voor de boeg hebt. Dat bewees de jonge linkerflank in de 20ste minuut nog maar eens. Met een fantastische vrije trap schilderde hij de bal de rechterbovenhoek van het doel van Baguette in. Mooier kan je ze amper trappen.

Mistasten Baguette

En een kleine tien minuten later stond het zelfs al 3-0 toen De Bruyne een bal bedoeld als voorzet zomaar in doel zag verdwijnen. Baguette zwaar in de fout! En nog was de honger van het jeugdige Genk niet gestild. Net voor rust trapte Barda er nog ééntje bij.

De match was dus eigenlijk al na één helft beslist. Alleen restte nog de vraag hoeveel Genk er nog ging maken, want bij Charleroi gingen de kopjes naar beneden. Veel had de jonge Genkse doelman Courtois dan ook niet te doen gehad in de eerste helft.

De tweede helft was amper bezig of Barda ging eens op wandel in de verdediging van Charleroi. Vier of vijf moeten er toch getracht hebben hem de bal afhandig te maken, maar de Israëliër was onstopbaar en schoof de bal ook nog eens mooi in doel.

Eén kans voor Charleroi

Vercauteren kon het zich zelfs veroorloven om een moegestreden De Bruyne nog voor het uur naar de kant te halen. En Charleroi? Dat probeerde via Losada en Théreau wel in de zestien van Genk te komen, maar daar stonden Joao Carlos en Matoukou te heersen.

Uiteindelijk hield Genk het nog bescheiden en stopte het na vijf goals. Bij Charleroi waren ze blij dat ze in de tweede helft een kans konden afdwingen: eentje voor de ingevallen Orlando. Enige minpunt voor Genk: Joao Carlos blesseerde zich tegen het einde van de wedstrijd nog en moest het terrein verlaten, al kon Vercauteren niet meer wisselen.