Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard laat Cercle met lege handen achter
Fabian Morren

Meme Tchite was al meteen belangrijk voor Standard. De Congolees zette zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Cercle was onmachtig nadat het ook nog eens met tien verder moest. De trein van Standard lijkt opnieuw op het goede spoor te staan.

Standard begon wervelend aan de wedstrijd. Tchité liet zich meteen opmerken. Na vier minuten spelen al zette hij de thuisploeg op voorsprong na een wandel door de defensie van Cercle. De toon was gezet en Standard bleef gevaarlijk. Ciman speelde een sterke wedstrijd en trapte de bal op doelman Verbist. Defour schoot in de rebound over.

Cercle had het moeilijk en de situatie werd er niet rooskleuriger op na een rode kaart voor Hans Cornelis voor een fout op Defour. Bij de bezoekers was Reynaldo de gevaarlijkste man. Op slag van rust was hij op weg naar een doelpunt. Hij vond echter doelman Bolat op zijn weg.

Coach Bob Peeters probeerde het tij te doen keren met een dubbele wissel tijdens de rust. Serebrennikov en Owusu kwamen in de ploeg, al leidde dat niet tot het gewenste resultaat. Al vroeg in de tweede helft ging Serebrennikov in de fout door Opare neer te halen. De ref floot een strafschop. Witsel nam het geschenk in dank aan.

De wedstrijd was toen gespeeld. Standard maakte nog wel jacht op de 3-0. Zo was onder meer Witsel en invaller Pieroni dichtbij een doelpunt maar telkens bracht Verbist redding.
De trein van de Rouches lijkt opnieuw vertrokken na de winst tegen Cercle.