Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Club geraakt niet voorbij tien Genkspelers
Nico Wieme

Club Brugge is er niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen Genk. De bezoekers speelden meer dan een uur met tien man na de uitsluiting van Kevin De Bruyne en mochten zich gelukkig prijzen met een punt. Genk verliest zijn eerste punten.

KRC Genk trok als autoritaire leider naar Club Brugge dat met een magere zes op vijftien zijn start compleet had gemist. Adrie Koster wijzigde niets aan het elftal dat twee weken geleden KVC Westerlo opzijzette; Frank Vercauteren liet Torben Joneleit op de bank ten voordele van de herstelde Joao Carlos.

Club startte meteen in overdrive. Na amper twee minuten moest Thibaut Courtois al een kopbal van Wilfried Dalmat uit zijn doelvlak boksen. De Brugse storm ging even snel liggen als hij was opgekomen en amper enkele minuten na de kopbal van Dalmat moest Stijn Stijnen met de voet een knal van Marvin Ogunjimi onschadelijk maken. Het was voor de thuisploeg slechts uitstel van executie, want kort daarop kopte Jelle Vossen met een gelukje zijn achtste van het seizoen tegen de touwen.

Rood De Bruyne

Genk had de match goed in handen, tot Kevin De Bruyne op vijf minuten tijd twee keer geel kreeg. De bezoekers met zijn tienen en in het tumult werd ook nog eens coach Vercauteren naar de tribune gestuurd. Thomas Buffel ging nu op links spelen, maar bij Racing gingen ze toch aan het zwalpen.

Blauw-zwart zette druk en dat resulteerde in enkele uitstekende mogelijkheden. Courtois toonde zich echter een betrouwbaar sluitstuk en redde telkens de meubelen voor zijn ploeg. De Genkdoelman wist raad met de kopballen van Karel Geraerts en een intikker van Ronald Vargas.

Club kwam scherp uit de kleedkamers en wou meteen op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers plooiden echter niet en na een snelle counter had Vossen zelfs de 0-2 aan de voet. Stijnen kon er nog net een stokje voor steken. Op het uur kreeg de thuisploeg toch wat het verdiende. Nabil Dirar, tot dan toe bezig aan een zwakke match, vond Ronald Vargas in de zestien en de Venezolaan kopte het leer boven Carlos in het doel.

Voorsprong snel tenietgedaan

Wie dacht dat Club een stormloop richting Genkdoel zou ontketenen, kwam bedrogen uit. Het tempo verdween uit de match en de bezoekers hielden goed stand, tot Peter Van Der Heyden een kwartier voor tijd vanuit het niets een tweede Brugs doelpunt scoorde. De linksachter vond geen aanspeelpunt en vlamde van ver buiten de zestien de bal mooi in de korte hoek binnen.

Lang kon Club niet genieten van zijn voorsprong, want kort na de 2-1 krulde Daniel Tözser een vrijschop van aan de hoek van de backlijn door het pak voorbij een aarzelende Stijnen. Club kon niets meer klaarmaken en vindt door dit gelijkspel geen aansluiting bij de subtop. Genk verliest zijn eerste punten van het seizoen, maar zal daar niet over klagen.