Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent rekent af met Zulte Waregem in waar spektakelstuk
Bram Coenen

AA Gent heeft vanavond de zege thuis gehouden tegen Zulte Waregem. In een echte spektakelwedstrijd won het met 5-3.

Francky Dury bracht drie wijzigingen aan in zijn basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen Lierse. Erlend Hanstveit, Stijn De Smet en Tim Smolders moesten plaats ruimen voor Marko Suler, Bernd Thijs en Zlatan Ljubijankic. Bart De Roover bracht bij Zulte Waregem Teddy Chevalier in de basis, Thomas Matton moest vrede nemen met een zitje op de bank.

Snelle voorsprong

De wedstrijd was nog niet goed op gang gefloten of Gent stond al op voorsprong. De uitgekomen Sammy Bossut werd op corner aangelopen door Thijs en Stef Wils kon makkelijk binnen schuiven. Gent was duidelijk gelanceerd na deze snelle goal en bleef druk zetten. Het vizier van Ljubijankic stond echter niet scherp afgesteld. Na twintig minuten leek de match al gespeeld toen René Sterckx een voorzet van de alweer sterke Yaya Soumahoro in eigen doel verlengde.

Zulte Waregem kwam echter toch opnieuw in de match wanneer Ernest Nfor een voorzet van Rémi Maréval op doel kon koppen, waar David Vandenbroeck nog net kon binnentikken. Net nadien incasseerden de bezoekers echter een nieuwe opdoffer wanneer het na de rode kaart voor Maréval verder moest met tien. Gent slaagde er voor rust echter niet meer in om verder afstand te nemen van de bezoekers.

De eerste kans na rust was voor Elimane Coulibaly, maar Bossut ging goed plat op het schot van de Senegalees. Gent leek controle te hebben over de wedstrijd, maar toch wist Zulte Waregem ruim 20 minuten voor tijd de gelijkmaker te prikken. Habib Habibou zette zich knap door en bracht de bal tot bij Khaleem Hyland. Die aarzelde niet en liet Bojan Jorgacevic kansloos.

Doelpuntenkermis

Gent reageerde meteen en kwam nog geen drie minuten later alweer op voorsprong. Yassine El Ghanassy lepelde de bal op het hoofd va Coulibaly, die staalhard via de deklat Bossut kansloos liet. En 2 minuten later was het alweer prijs voor de Buffalo's. De sterke El Ghanassy zette een knap één-tweetje op met Coulibaly en liet Bossut opnieuw vissen.

Match nu weldegelijk gespeeld dacht iedereen, maar een kwartier voor tijd moest ook Gent verder met 10 nadat Ljubijankic het veld werd uitgestuurd. Toch hadden de Buffalo's 2 minuten later de kans om verder afstand te nemen, maar Wils knalde een penalty recht op Bossut. Zulte Waregem bleef in zijn kansen geloven en deed de thuisploeg opnieuw bibberen wanneer Chevalier er op aangeven van Habibou drie minuten voor tijd 4-3 van maakte.

Bange slotminuten dus nog voor de thuisaanhang, maar diep in blessuretijd nam Randall Azofeifa dan toch alle twijfel weg met een knap gekruist schot dat Bossut kansloos liet. Gent rukt zo op naar een gedeelde tweede plaats met KV Mechelen. Zulte Waregem blijft op een twaalfde plaats hangen.