Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Central Stadium Almaty
België wint dankzij kwikzilveren Ogunjimi
Manuel Gonzalez

België mag blijven hopen op deelname aan het EK. De Rode Duivels wonnen uit bij Kazachstan met 0-2. Twee goals van invaller Ogunjimi maakten na de pauze het verschil.

Kazachstan begon het felst aan de partij en zette veel druk naar voren. Op het kwartier kon België voor het eerst dreigen via Vossen. Doelman Sidelnikov tikte zijn poging in corner. Even later sloeg Vossen de bal met de hand naar doel en in de rebound rondde hij af, maar de scheidsrechter trakteerde de Genk-spits op een gele kaart. Kazachstan bleef lustig aanvallen en kreeg via Zhumaskaliyev zelfs de beste kans van de eerste helft, zijn schot ging nipt over de deklat. Pas in het laatste kwartier van de eerste helft kwamen de Rode Duivels boven water. Er waren halve kansjes via Lukaku en Fellaini, maar daar bleef het bij.

Georges Leekens hield tijdens de pauze Lukaku in de kleedkamer en opteerde voor Ogunjimi naast zijn spitsbroeder Jelle Vossen van bij Racing Genk. Dat pakte goed uit, want amper zeven minuten ver in de tweede helft haalde Vossen hard uit en de attente Ogunjimi tikte onder Sidelnikov binnen: 0-1. België nam de partij helemaal in handen maar ontsnapte toch na een grote blunder van Bailly. De scheidsrechter keurde het Kazakse doelpunt af wegens hands. Rechtsachter Kislytsyn pakte zijn tweede gele kaart en zette de Duivels helemaal op weg naar de zege. Amper één minuut later ging Vossen weer zijn kans en Ogunjimi tikte de tweede bal in doel.

In de slotfase controleerde België de partij. Legear had Ogunjimi zelfs nog zijn derde treffer van de avond kunnen voorschotelen, maar hij besloot zelf zijn kans te gaan en schoot naast. Door deze zege mogen de Rode Duivels blijven hopen op deelname aan het EK. Dan zal er dinsdag wel van Oostenrijk moeten gewonnen worden. Vanavond kunnen we alvast met een goed gevoel vooruit kijken naar Duitsland-Turkije in Berlijn. Die partij start om 20u45.