Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Leko dompelt Charleroi nog dieper onder in crisis

Veel fans waren er niet op Mambourg, want velen stuurden hun kat uit protest tegen de huidige gang van zaken bij Charleroi. Misschien een geluk voor het Carolo-bestuur, want Lokeren ging met de drie punten lopen na een 1-2-zege.

Lokeren begon heel aanvallend aan de wedstrijd op Charleroi. Peter Maes nam het risico om zowel Fevang als De Nil in steun van Mokulu en Deekman te laten voetballen. Bij Charleroi geen Abbas Bayat in de tribune, want die mag tot december geen enkel stadion binnen.

Verwarrende wedstrijd

En Lokeren begon heel goed aan de wedstrijd. Charleroi wist zich aanvankelijk geen raad met de aanvallende opstelling van de Waaslanders en daardoor konden de bezoekers de bal snel laten circuleren. Na negen minuten was het dan ook al prijs. Sepp De Roover rukte ver mee op en mocht tot zijn grote verbazing tot twee keer toe aanleggen op Baguette. De tweede keer  was de goede, al moet gezegd dat de Charleroi-doelman zeker niet vrijuit ging.

Lang was Lokeren de betere ploeg op Mambourg, maar uit het niets kon Vuorinen plots de gelijkmaker aantekenen. De Fin kreeg het leer met een gelukje voor de voeten, maar twijfelde niet lang en gaf Copa het nakijken.

Lokeren was na de gelijkmaker helemaal het noorden kwijt. De Carolo’s drukten door en Lokeren werd vastgepind op de eigen helft, maar kon toch de rust bereiken met de 1-1 nog steeds op het bord.

Gouden wissel

Na de pauze wisselde het initiatief gedurende een kwartier constant van eigenaar. Peter Maes had er blijkbaar genoeg van en haalde Fevang en De Nil naar de kant. De Ceulaer en De Bock moesten Lokeren een injectie frisheid toedienen. Een gouden wissel zo bleek, want amper drie minuten stond De Ceulaer op het veld of hij bediende met een heerlijk hakje Leko en de man in vorm van Lokeren miste niet.

Lokeren wou de zege niet meer uit handen geven en trok het laken helemaal naar zich toe. Toen linksachter Elie van Charleroi zich in de slotfase nog een rode kaart op de hals haalde voor een handrem-manoeuvre kreeg Lokeren de vrijgeleide naar de overwinning.