Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Kehrweg Stadion
Eupen maakt STVV compleet belachelijk met zesklapper
Bram Coenen

Eupen heeft vanavond zijn eerste driepunter van het seizoen veroverd. In het eigen vernieuwde Am Kehrweg-stadion maakte het met 6-0 gehakt van een zielloos Sint-Truiden.

Bij Sint-Truiden nam Mark Volders zijn plaats onder de lat opnieuw in, Sven Van der Jeugt vloog terug naar de bank. Verder kreeg Carlo Evertz, vorig seizoen nog bij Eupen, zijn kans op het middenveld. Ook bij Eupen een wijziging onder de lat, waar Olivier Werner de plaats innam van Radek Petr. Eupen kon bovendien weer beschikken over sterkhouders Danijel Milicevic en Matthias Lepiller.

Alomtegenwoordige Lepiller

In het vernieuwde Am Kehrweg-stadion was het de thuisploeg die het best van start ging. Een eerste poging van Olivier Vinamont werd echter in twee tijden gestopt door Volders. Wat later was het wel prijs voor Eupen. Lepiller krulde een vrije trap voor doel en in het geharrewar kon Ervin Zukanovic uiteindelijk de openingstreffer binnentikken.

Eupen kwam duidelijk veel scherper voor de dag dan Sint-Truiden, en nog geen tien minuten later was het opnieuw prijs voor de Panda's. Op een corner van Lepiller kon Zukanovic makkelijk zijn tweede van de avond binnenkoppen. De bezoekers konden enkel eens dreigen via Ibrahima Sidibé, maar Werner stond paraat. Het was integendeel Eupen dat iets na het halfuur de score nog verder kon opdrijven. Uitblinker Lepiller stond opnieuw garant voor de assist en dit keer kon Kevin Vandenbergh scoren.

Compleet belachelijk gemaakt

Wedstrijd meteen gespeeld, maar de thuisploeg wou meer. Een extreem zwak Sint-Truiden moest nog geen twee minuten later zelfs de 4-0 slikken. Dit keer deed Lepiller het gewoon helemaal zelf en met een knap lobje wist hij doelman Volders voor de vierde keer te verschalken. Op slag van rust had Lepiller zelfs nog de 5-0 aan de voet, maar zijn vrije trap strandde op de kruising.

Die 5-0 was slechts uitstel van executie, want vijf minuten na de rust was het toch een feit. Een vrije trap van Lepiller werd slecht weggewerkt en Milicevic kon makkelijk de forfaitcijfers op het bord zetten. En nog was de miserie niet over voor STVV. Invaller Enes Saglik stuurde Vandenbergh in het straatje en die kon makkelijk zijn tweede van de avond voorbij Volders in doel schuiven.