Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stayen
Sint-Truiden kan nog eens winnen
Ruben Philippe

Sint-Truiden heeft de dramatische reeks van nederlagen eindelijk kunnen doorbreken. De thuisploeg haalde het terecht van Charleroi met 3-2. Sidibé vond opnieuw de weg naar het doel met twee goals.

In de hevige regen leverden beide ploegen maar een matige eerste helft af. Het thuispubliek zag nauwelijks kansen. STVV begon wel met de meeste druk naar voor, maar meer dan enkele ongevaarlijke afstandschoten leverde dat niet op. Zo vlogen de ballen van Caluwé en Mennes steevast over het doel van keeper De Wolf.

De eerste grote kans van de wedstrijd was echter toch voor Charleroi. Mark Volders moest een vrije trap van Kaya uit de linkerwinkelhaak zweven. Vijf minuten voor tijd konden de STVV-fans toch aan het feest. Rymenants kwam vanop de linkerflank goed naar binnen gesneden en zag zijn schot voorbij De Wolf vliegen. Door de vreemde curve verkeek de 19-jarige doelman zich helemaal op het afstandschot.

Na de koffiepauze kwam het eerste gevaar uit een hoekschop. Invaller Christ zag zijn corner aan de tweede paal van de lijn gekeerd worden. Daarna kwam het moment van Sidibé. Delorge knalde in eerste instantie naar doel, maar De Wolf kon nog redding brengen. Sidibé stond echter goed op te letten en trapte de rebound binnen.

Meteen na de aftrap was Charleroi dicht bij de aansluitingstreffer, maar Volders bracht net op tijd redding. Aan de overkant was het wel opnieuw raak. Alweer Sidibé wist het doel te vinden na een inschattingsfout van doelman De Wolf. Domper op de feestvreugde bij STVV was de tweede gele kaart van Wagemakers. Daardoor moesten de Limburgers het laatste kwartier met tien spelers volmaken.

Pas in de slotfase kon Charleroi scoren via Aarab. Hij kopte een voorzet van Losada voorbij Volders. Diezelfde Losada pikte in de slotseconden ook nog een doelpuntje mee waardoor de wedstrijd eindigde met een 3-2-stand op het scorebord.