Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Woudestein
Vertonghen redt een punt voor Ajax
Onbekend Onbekend

Ajax heeft zondagmiddag 2-2 gelijkgespeeld bij Excelsior. Jan Vertonghen redde in de 88e minuut een punt voor de Amsterdamse club. Bij de Amsterdammers werd Anita al na een halfuur spelen van het veld gestuurd na een onterecht gegeven rode kaart.

Excelsior stond aan de rust op voorsprong dankzij doelpunten van Daan Bovenberg en Kevin Wattamaleo. Scheidsrechter Wegereef besliste om Vurnon Anita na een halfuur spelen van het veld te sturen. De arbiter dacht, ten onrechte, dat de linksback een zware overtreding had begaan.

Mounir El Hamdaoui tekende net na de rust voor de aansluitingstreffer. 2-1. Ajax verloor vlak na dit doelpunt Maarten Stekelenburg, die met een knieblessure van het veld strompelde.

Net voor het einde van de wedstrijd sloeg Jan Vertonghen toe. Zo sleepte Ajax in extremis toch nog een punt uit de brand.