Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
Sandy Martens smeert Aalst eerste nederlaag aan
carol Vander Cruyssen

Aalst beet op speeldag 13 voor het eerst in het zand. Het verloor kurkdroog met 3-0 de topper op het veld van Oudenaarde. Boosdoener voor de Ajuinen was de bijna 38-jarige Sandy Martens. Hij scoorde 2 maal en leverde de assist voor het derde doelpunt.

Oudenaarde en Aalst moesten wegens schorsingen en kwetsuren beiden sleutelen aan hun ploeg. De halffitte topschutter Depoitre zat bij Aalst op de bank. KSVO-trainer Stefaan Leleu posteerde de uit blessure terugkerende Sandy Martens in de spits en dat bleek een voltreffer. Beide ploegen kozen meteen voor de aanval, maar het was toch even wachten op het eerste echte doelgevaar. Halverwege de eerste helft, reageerde Martens alert op een vrijschop van Raes. Hij controleerde rustig en schoof de bal beheerst onder doelman Van Den Noortgaete binnen. De Aalsterse verdediging stond erbij en keek er naar. De leider kon niet echt voor gevaar zorgen en Oudenaarde voetbalde vrank en vrij. Op slag van rust scoorde de ex-Bruggeling en ex-Buffalo opnieuw. Hij verzilverde aan de eerste paal een prachtvoorzet van Schamp.
Aalst probeerde met de inbreng van vers bloed in de tweede helft de bakens te verzetten, maar het was alweer Sandy Martens die beslissend was. Hij leverde de perfecte assist aan Thompson Ode, die na nog geen uur spelen de eindscore op het bord plaatste. Een inspiratieloos Aalst probeerde nog aan te dringen, maar kwam niet verder dan een schot van Wouter Moreels op de paal. De voor Martens ingevallen Vivé was nog heel dicht bij een vierde doelpunt voor de thuisploeg, maar de Aalsterse keeper redde knap.
Aalst zit duidelijk in een dipje, want het slaagde er niet in om in de voorbije drie wedstrijden (GBe, Coxyde en Oudenaarde) te scoren. Het blijft wel leider met minstens 4 punten voor. Oudenaarde deelt na een 9 op 9 de derde plaats met Dessel, dat het haalde van Wielsbeke.

Doelpunten:

26’ 1-0 via Sandy Martens
42’ 2-0 via Sandy Martens
52’ 3-0 via Thompson Ode