Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Coliseum Alfonso Pérez
Barça simpel voorbij Getafe
Steven Lammens

Barcelona heeft in de vooravond Getafe opzij gezet met 1-3. Door deze zege komen de Catalanen voorlopig aan de leiding met twee punten meer dan Real Madrid, dat vanavond stadsgenoot Atlético nog ontvangt.

Barcelona nam tegen Getafe de beste start en dat resulteerde na twintig minuten in de openingsgoal van Lionel Messi. Na een knappe individuele actie tekende de Argentijn zijn achtste doelpunt van het seizoen aan. Barcelona bleef kansen creëren en David Villa maakte nog voor de rust de geruststellende tweede goal.

Kort na de pauze diepte Pedro Rodriguez de kloof nog wat verder uit na een blunder in de verdediging. De thuisploeg kon via een strafschop van Manu del Moral nog de eerredder binnentikken. Deze strafschop werd veroorzaakt door een handsbal van Gerard Piqué, die deze fase bestraft zag met een rode kaart. Getafe moest even later ook nog met tien man verder na een rode kaart voor Derek Boateng.

Door deze overwinning neemt Barcelona voorlopig de leiding over van Real Madrid. De 'Koninklijke' neemt het later op de avond nog op tegen stadsgenoot Atlético Madrid. Getafe blijft in de middenmoot staan met een tiende plaats.