Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Matig Genk snoert Charleroi de mond
Sam Soetaers

RC Genk laat Anderlecht geen stap dichterbij komen. De Limburgers gingen makkelijk winnen bij Charleroi. Al zag Genk wel Vossen uitvallen met een blessure.

RC Genk speelde geen hoogstaande eerste helft maar ging wel met een 0-2 voorsprong de rust in. De eerste kans van de wedstrijd was voor Charleroi. Gueye stond oog in oog met Courtois. De Genkse doelman redde knap. Genk kwam niet aan kansen en zag ook nog eens Vossen uitvallen. De spits verliet kermend van de pijn het veld na een tackle van Arab.

Al zorgde het wegvallen van Vossen wel voor een kentering bij de bezoekers. Genk ging beter voetballen en was een eerste keer gevaarlijk via een volley van Hubert. Op slag van rust sloegen de Limburgers twee keer toe. Ogunjimi opende op aangeven van Pudil de score. Charleroi kende pech wanneer in blessuretijd van die eerste helft Fabris een voorzet van invaller Dugary in eigen doel werkte.

De thuisploeg begon aan de tweede helft met Hatefi in doel. Hij kwam de geblesseerde Baguette vervangen in doel. Lang duurde het niet voor Hatefi zich gewonnen moest geven. Barda zag Ogunjimi staan die de bal in de verste hoek binnen tikte. Meteen daarna was er bijna een vierde Genks doelpunt maar Buffel zag zijn poging door Serwy van de lijn gekeerd worden.

Genk ging met de handrem op spelen en daar kon Charleroi van profiteren. Orlando zorgde op aangeven van Cordaro voor de 1-3. De Limburgers speelden uiterst efficiënt voetbal wat hen ook de drie punten oplevert.