Stadion: Craven Cottage
Tévez bezorgt Man City ruime zege bij Fulham
Bram Coenen

Manchester City heeft na enkele weken zonder zege eindelijk nog eens kunnen winnen. Onder impuls van Carlos Tévez vloerde het Fulham makkelijk.

Manchester City, waar coach Roberto Mancini behoorlijk onder druk staat, wist op bezoek bij Fulham al na zes minuten spelen de score te openen. Gareth Barry bediende Carlos Tévez die doelman Mark Schwarzer kansloos liet. Iets over het halfuur verdubbelden de bezoekers die voorsprong. Pablo Zabaleta probeerde het vanop afstand en liet Schwarzer met een schicht opnieuw kansloos. Net voor rust beslisten de bezoekers de wedstrijd. Na goed voorbereiden werk van Tévez kon Yaya Touré makkelijk de 0-3 tegen de netten schuiven.

City voelde zich duidelijk in zijn sas op Craven Cottage, en goed tien minuten na rust was het opnieuw de alomtegenwoordige Tévez die voor de 0-4 zorgde. Fulham, zonder de geblesseerde Moussa Dembele, kon nog wel tegenscoren via Zoltan Gera, maar verder kwam het niet meer.

City komt dankzij deze zege terug tot op drie punten van het leidersduo Manchester United en Chelsea. Fulham blijft onderin hangen op een teleurstellende zeventiende plaats.