Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Ex-Anderlecht-speler Djoum nekt FC Groningen
Onbekend Onbekend

Bij een temperatuur van -2 graden in het Parkstad Midden Limburg-stadion won Roda JC verdiend met 1-0 van FC Groningen. Het enige doelpunt van de avond kwam op naam van ex-Anderlecht-speler Arnaud Djoum.

Roda JC kende een goede start. Junker, die voor de wedstrijd nog licht onzeker was, had de ploeg uit Kerkrade al in het openingskwartier op voorsprong moeten zetten. Beide kopballen van de Deen gingen naast het doel van ex-Germinal Beerschot-keeper Luciano. Even later moest diezelfde Luciano nog eens plat op een schot van de Kameroense Belg Djoum.

Na een sterke start van Roda JC verdween het tempo uit de wedstrijd. De thuisploeg had constant de bal op de helft van Groningen, maar kon dat niet echt omzetten in grote kansen. Vormer miste na meer dan een half uur spelen nog een kans van dichtbij.

Groningen kon na mistasten op het middenveld van Roda ook een keer op doel besluiten. Het schot van Matavz had onvoldoende richting en vloog dan ook ver naast het doel van Tyton. Even later was het dan toch raak voor Roda. Ex-Anderlecht-speler Djoum trapte na een fraaie individuele actie de bal voorbij Luciano. 1-0.

Na de rust was de eerste grote mogelijkheid opnieuw voor de thuisploeg. Junker zette zich knap door op links. Het schot van Hadouir was slecht geplaatst. Roda JC liet het spel over aan FC Groningen en zakte achteruit. In de slotfase volgende enkele hete standjes voor het doel van Tyton, maar de Pool hield zijn netten schoon.

Een matig acterend FC Groningen ging zo met 1-0 onderuit. Roda JC, dat toch een aantal sterkhouders miste, kon zo opnieuw aanknopen met een overwinning. De ploeg uit Kerkrade staat zo op een fraaie vijfde plaats met 28 punten, dat zijn zes punten minder dan leiders PSV en Twente.