Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard veegt Lierse van de mat
Steurbaut Kersten

Standard heeft zich terug in de gratie van zijn supporters gespeeld. Met een doelpuntenfestival (7-0) tegen Lierse wordt de kater van vorige week bij Zulte Waregem weggespeeld. Lierse krijgt een nieuwe opdoffer te verwerken.

Na de nederlaag tegen Sint-Truiden begon Lierse nochtans sterk aan de wedstrijd op Sclessin. Mohamed El-Gabas trapte de eerste kans van de wedstrijd naast. Het voetbal van de Pallieters was goed, maar onvoldoende om Srdjan Blazic te bedreigen.

Als de thuisploeg het gaspedaal induwde, werd het verschil in  kwaliteit meteen in de verf gezet. Een doelpunt van Cyriac werd nog afgekeurd, maar nog voor er een kwartier gespeeld was, stond de voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Met een droge knal liet Axel Witsel doelman Eiji Kawashima een eerste keer kansloos: 1-0.

De Japanse doelman had eerder Elqiaquim Mangala al van de openingstreffer gehouden, maar moest zich nog voor rust twee keer gewonnen geven. Luigi Pieroni en Cyriac maakten er op aangeven van Mehdi Carcela en Steven Defour 3-0 van.

De Luikenaars hadden nog iets goed te maken tegenover de supporters en duwden ook in de tweede helft het gaspedaal in. Witsel maakte er al snel 4-0 van en Carcela zette met een pareltje de forfaitcijfers op het scorebord.

De veer was volledig gebroken bij de bezoekers en Standard tikte Lierse helemaal zoek. Daniel Opare bood na een gezondheidswandeling door de geel-zwarte defensie Cyriac zijn tweede van de avond aan. De Ivoriaan vervolledigde op de rebound na een poging van de ingevallen Gheorge Grozav zijn hattrick.

En als het tegenzit, dan zit het goed tegen, mocht Lierse op Sclessin ondervinden. De eerredder van Bruno Camacho werd afgekeurd voor buitenspel en handspel en in de slotfase miste Kovacs nog een strafschop.

Standard kan na de knappe zege terug naar boven kijken. Bij Lierse gaat het nu wel van kwaad naar erger. Houdt Eric Van Meir deze keer toch de eer aan zichzelf?