Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stayen
Wordt zevende nederlaag Club Koster fataal?
Steurbaut Kersten

Club Brugge slaagt er maar niet in om uit het moeras van de crisis te kruipen. Op Stayen leed blauw-zwart eennieuwe nederlaag. Competitieleider Anderlecht telt nu al dertien punten voorsprong. STVV laat de degradatiezorgen achter zich.

Club Brugge was al vroeg op achtervolgen aangewezen. De eerste kans van de wedstrijd hing meteen tegen de touwen. Denis Odoi zonderde Ibrahima Sidibe af voor Stijn Stijnen, de Senegalees werkte beheerst onder de Limburgse goalie af: 1-0.

Sterke Henkinet

Een ideaal scenario voor de thuisploeg, die het initiatief aan Club Brugge kon overlaten en de krappe voorsprong verdedigen.  Dat blauw-zwart vertrouwen mist om een tegenstander bij de keel te grijpen was leuk meegenomen.

De West-Vlamingen verhoogden de druk wel, maar konden STVV niet aan het wankelen brengen. Ivan Perisic knalde op de voeten van Laurent Henkinet en Wilfried Dalmat maakte kennis met de vuisten van het Truiense sluitstuk.

De Brugse fans hekelden nogmaals het transferbeleid van Luc Devroe en vroegen zich af waar hun spits was. Dorge Kouemaha kwam pas in de 45ste minuut een eerste keer in het stuk voor. De Kameroener mikte een kopbal zwak op Henkinet. Perisic trapte nog een mogelijkheid in het zijnet.

Na de rust leek Club Brugge dan toch in staat om de rug te rechten. Het gaspedaal bleef in het vijfde kwartier diep ingedrukt en Nabil Dirar zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Henkinet, die na rust nog een kopbal van Perisic onschadelijk maakte, ging niet vrijuit.

Zevende nederlaag

En toch leed Club Brugge opnieuw  puntenverlies. Plots werd de stekker uit de blauw-zwarte machine getrokken. Sidibe trapte eerst nog een niet te missen kans aan de verkeerde kant van de paal. Blauw-zwart moest na een domme tweede gele kaart voor Peter Van der Heyden het slotkwartier volmaken met tien man.

Het werd de troepen van Adrie Koster fataal. In de 89ste minuut krulde Wim Mennes een vrije trap voorbij Stijnen in de kruising. Stayen ontplofte. Club Brugge droop ontgoocheld af na zijn zevende nederlaag van het seizoen. Slechts vijf ploegen doen slechter.