Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Jan Breydel
Club herademt na doelpuntenfestival
Nico Wieme

Club Brugge klimt dankzij een nipte zege tegen Westerlo naar een voorlopige zesde plaats in de stand. Voor de rust kregen de toeschouwers spektakel te zien met zes doelpunten netjes verdeeld. In de tweede helft trok de thuisploeg het laken naar zich toe.

Club wist wat het moest doen: alleen de winst telde tegen Westerlo. De thuisspelers hadden die boodschap echter niet goed begrepen, want de match was amper enkele minuten oud of Stijn Stijnen mocht zich al omdraaien. Dieter Dekelver nam een voorzet van Oleksandr Iakovenko goed aan en verschalkte in de draai de Clubdoelman. Dat doelpunt bracht blauw-zwart uit evenwicht en de Kempenaren roken hun kans.

Wisselend scoreverloop

De toeschouwers vielen daarna van de ene emotie in de andere. De thuisaanhang maakte met welgemeend boegeroep duidelijk wat het van de prestatie van zijn ‘helden’ vond, maar uit het niets zette Club de scheve situatie recht. Eerst schoof Ivan Perisic simpel een lage voorzet van Nabil Dirar binnen en even later bracht Vadis Odjidja zijn ploeg met een mooi afstandsschot in de benedenhoek op voorsprong.

Club ging echter niet op zijn elan voort. Westerlo gaf de West-Vlamingen een koekje van eigen deeg, want in amper twee minuten bogen de bezoekers nu hun achterstand om in een voorsprong. Dekelver tekende zijn tweede van de avond aan. Kort daarop sneede Lens Annab na een mooi hakje van Henrique als een vlijmscherp mes door de wankele Brugse defensie en schoot het leer overhoeks binnen.

De thuisploeg hing even tegen de touwen, maar vlak voor de pauze zette het doelpuntenfestival zich gewoon voort. Odjidja tikte makkelijk de bezoekende verdediging uit en zonderde Dirar alleen voor Yves De Winter af. De ex-speler van Westerlo trapte met een harde knal de 3-3 tegen de touwen.

Pompen of verzuipen

In de tweede helft speelde Club dominanter, al resulteerde dat niet meteen in veel doelgevaar. De eerste mogelijkheid viel iets voor het uur toen Joseph Akpala een vrijschop van Ronald Vargas staalhard tegen de lat kopte. Dit was het momentum voor Club dat de motor plots aan de praat kreeg. Westerlo kreunde onder de Brugse druk, maar Akpala (tweemaal alleen voor De Winter), Karel Geraerts, Vargas en Perisic misten wenkende kansen.

Het geluk van Westerlo kon niet blijven duren en een kwartier voor tijd kregen de Bruggelingen loon naar werken. Perisic kwam goed voor zijn man en nam een voorzet van Ryan Donk mooi in één tijd op de slof. De thuisploeg haalde de voet van het gaspedaal, maar Westerlo kon daar niet echt van profiteren. In de toegevoegde tijd ontsnapte blauw-zwart toch nog aan nieuw puntenverlies, want Henrique scoorde vanuit buitenspelpositie. Zo kan Adrie Koster minstens tot vrijdagavond weer wat vrijer ademen. Dan staat de zware verplaatsing naar KV Mechelen op het programma.