Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Kehrweg Stadion
Club straft Eupen af en boekt eerste negen op negen
Nico Wieme

Zonder echt diep te moeten gaan heeft Club Brugge zich makkelijk ontdaan van Eupen. Ronald Vargas dolde bij momenten met zijn tegenstander, die nochtans genoeg kansen kreeg om meer dan één keer te scoren. Blauw-zwart boekt een vijftien op achttien.

De wedstrijd trok zich traag op gang. In het eerste deel van de eerste helft viel er bitter weinig te beleven. De toeschouwers konden zich vermaken met de lichte sneeuwval. Op dat moment sloeg Club echter genadeloos toe. In één minuut tijd stonden de bezoekers plots met 0-2 voor. Eerst knalde Wilfried Dalmat een aflegger van Ronald Vargas staalhard in de kruising en kort daarop schotelde diezelfde Vargas Ivan Perisic het tweede doelpunt simpel voor.

Club versus Vandenbergh

Voor Eupen was dit even schrikken. Kevin Vandenbergh liet het echter niet aan zijn hart komen en kreeg nog voor het halfuur drie uitstekende mogelijkheden op de aansluitingstreffer. De pocketspits knalde in het net, vond een uitstekende Colin Coosemans op zijn weg en besloot oog in oog met de Clubdoelman nipt naast.

De storm van de thuisploeg ging snel weer liggen en daar maakten de bezoekers handig gebruik van. Karel Geraerts veroverde de bal en stuurde Vargas alleen op Olivier Werner af. De Venezolaan plaatste de bal mooi buiten het bereik van de Eupense goalie. Club op rozen, al miste Vandenbergh zijn vierde uitstekende mogelijkheid van de avond. Een gretig en efficiënt blauw-zwart leek bij de rust zijn schaapjes al op het droge te hebben.

Het begin van de tweede helft leek een kopie van het wedstrijdbegin, alleen wachtten de bezoekers nu niet zo lang om te scoren. Dorege Kouemaha loodste Vargas op het juiste moment door de buitenspelval en de Venezolaan miste niet oog in oog met Werner.

Vadis uitgefloten

Halfweg de tweede helft vond Koster het tijd om Vadis Odjidja in het veld te brengen. De bezoekende aanhang kon die wissel absoluut niet appreciëren en trakteerde de middenvelder, die vorige week zijn gal spuide over Clubicoon Gert Verheyen, iedere keer hij aan de bal kwam op een welgemeend boegeroep. En dit was nog maar een uitmatch. Wat gaat dit volgende week in Jan Breydel geven?

Ondertussen kabbelde de match rustig voort. Club drong niet meer aan en controleerde, Eupen stak nog een paar keer de neus aan het venster en kreeg in het slot loon naar werken. Na een hoekschop kregen de bezoekers de bal niet weg en Carl Hoefkens trapte via Coosemans in eigen doel. Een verdiende zege voor blauw-zwart dat zijn positie in de top zes verstevigt.