Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk in sterke tweede helft langs Cercle
Fabian Morren

Kortrijk heeft na een sterke tweede helft de drie punten thuis gehouden tegen Cercle Brugge. De West-Vlamingen wonnen met 2-1.

Eigenlijk had Kortrijk al na twee minuten kunnen vieren, maar Viane haalde de bal van Rossini van de lijn. De thuisploeg speelde overigens een sterk openingskwartier, maar het doelpunt viel wel aan de overkant. Na een strafschopfout van Reina trapte Iachtchouk vanaf de stip Cercle op voorsprong.

Kortrijk was nadien te onmondig in de zone van de waarheid om Cercle in de eerste helft echt in de problemen te brengen. Ook na de rust lukte scoren aanvankelijk niet. Rossini kopte een hoekschop maar nipt naast. Uiteindelijk kwam de verdiende gelijkmaker er via Messoudi. Rossini verlengde een vrije trap en Messoudi tikte binnen.

Kortrijk-coach Hein Vanhaezebrouck werd kort voor affluiten nog naar de tribune verwezen. In een zinderende slotfase pakte de thuisploeg alsnog de volle buit. Twee minuten in blessuretijd kopte Rossini opnieuw door en was er weer Messoudi om te scoren: 2-1.