Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen na 9 op 9 weer stap dichter bij Play-off 1
Maarten Van Bever

KV Mechelen heeft na een aangename match een gevleide 3-1 geboekt tegen Westerlo. Hoewel Malinwa al snel op achterstand stond, stelden Destorme, Ibou en Koulibaly de drie punten veilig. Mechelen boekt zo 9 op 9 en doet een goede zaak in de strijd om Play-off 1.

KV Mechelen moest het vanavond zonder aanvoerder Julien Gorius doen. De Franse spelverdeler, die de voorbije twee duels telkens beslissend was, kampt met een lichte blessure aan de bil. Hij werd in de basis vervangen door Antun Dunkovic.

Beide ploegen begonnen snedig aan de wedstrijd. Na een goede tien minuten kopte Ngolok de bezoekers op voorsprong na een vrije trap van Farssi. Lang kon Westerlo echter niet genieten van die voorsprong, want vijf minuten later bracht Destorme op aangeven van Dunkovic KV Mechelen langszij.

Malinwa rook zijn kans en ging op en over Westerlo. Wilmet werd goed de diepte ingestuurd en legde de bal terug tot bij Ibou, die simpel kon binnentikken. Na een snelle aanvangsfase bloedde de wedstrijd wat dood. Op slag van rust kreeg Henrique een reuzenkans op de gelijkmaker, maar de aanvaller besloot vanop twee meter op Renard. Aan de overkant moest De Winter nog twee keer goed ingrijpen bij een schot van Buyens en een kopbal van Geudens.

In de tweede helft was het aanvankelijk vooral Westerlo dat op zoek ging naar een doelpunt. Na amper twee minuten spelen zag Henrique zijn schot in het zijnet belanden. De thuisploeg consolideerde de voorsprong en viel terug op haar sterke organisatie, waardoor Westerlo weinig grote kansen kon versieren.

Debutant Koulibaly legt eindscore vast

Naarmate de wedstrijd vorderde, nam Malinwa het heft meer en meer in handen. Na een mooie kapbeweging, schoot Dunkovic rakelings voorlangs. Ook Wilmet kon De Winter niet verrassen. Debutant Koulibaly, die Ibou was komen vervangen, kwam vervolgens verschillende keren in de buurt van een doelpunt. Na enkele pogingen was het dan toch raak. De aanvaller kopte aan de eerste paal een hoekschop ongehinderd binnen: 3-1. De zege van Mechelen kwam in de slotminuten niet meer in gevaar.

Door de overwinning boekt KV Mechelen een 9 op 9 en zet zo weer een goede stap richting Play-off 1. Het moest vandaag wel voor het eerst sinds de start van de terugronde een tegendoelpunt toestaan. Westerlo blijft ondanks een moedige match hangen in de middenmoot van de rangschikking.