Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
STVV verliezer in degradatiestrijd
Michiel Derwael

STVV is de grote verliezer van deze speeldag. De Limburgers verloren met 1-0 van Charleroi. De Israëlische aanvaller Dudu Biton zorgde in de eerste helft voor het enige doelpunt. De achtervolgers pakten allemaal een punt.

De Zebra's hebben het degradatieduel met STVV met het kleinste verschil gewonnen. STVV had een goede uitgangspositie voor de wedstrijd, maar moet nu serieus aan de bak om de eindronde te vermijden. De club heeft nog alles in eigen handen.

Charleroi nam de wedstrijd meteen in handen, maar viel stil na tien minuten. De Limburgers kwamen beter in de wedstrijd en waren enkele keren gevaarlijk. Er waren kansen voor Odoi en Sidibe, maar scoren zat er niet in. Op het halfuur kwam Charleroi terug in de match. De thuisploeg dreigde met enkele goede schoten op doel van Kaya en Losada. Tien minuten voor rust was het dan toch raak voor Charleroi. Dudu Biton ronde een mooie actie af van Cordaro. De Israëliër kopte een voorzet van dichtbij tegen de netten.

STVV probeerde nog wel in de tweede helft, maar was nooit gevaarlijk. Brepoels wisselde vlug om vers bloed in te brengen. Zowel Schouterden als Dufer konden niet meer brengen dan hun ploeggenoten. De laatste minuten was het alles of niets. Brepoels liet zijn troepen spelen met de lange bal, maar het leverde niets meer op. De voorsprong van Charleroi kwam nooit in gevaar en speelde de match gemakkelijk uit.

De Limburgers zijn de verliezer in de strijd tegen degradatie. Zowel Eupen als Lierste pakte een punt. Ze naderen nu tot op twee punten. Charleroi nadert tot op 3 punten van de Pallieters en Eupen en mengt zich terug in de strijd.