Datum: 19/02/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Regenboogstadion
Lierse en Essevee spelen gelijk in draak van wedstrijd

Zulte Waregem en Lierse hebben 1-1 gelijkgespeeld en daarmee is dan ook alles over deze wedstrijd gezegd. De thuisploeg had misschien iets meer kansen en kwam op voorsprong via Habibou. Wahed bezorgde Lierse in de slotfase een punt in een bijzonder slechte match.

Hugo Broos haalde de grove borstel door zijn elftal. Maréval werd niet eens een plaatsje op de bank gegund. Vandenbroeck werd tevens geslachtofferd na de nul op zes. Van Nieuwenhuyze en D'Haene keerden terug in de basis. Bij Lierse raakte Radzinski niet op tijd wedstrijdfit, Cavens mocht het nog eens proberen in de aanval.

Wat Zulte Waregem en Lierse in de eerste helft opdisten, was te treurig voor woorden. Geen enkele goede aanval, kansen onbestaande en de spektakelmeter zakte onder de nul. Wat dan wel? Veel middenveldvoetbal, stevige duels en af en toe een betwistbaar buitenspelgeval.

Eerste bal tussen de palen: goal

Bij Essevee ontbrak het aan creativiteit, bij Lierse vooral aan balvastheid. Cavens en Maric demonstreerden verschillende keren hoe je een bal zonder al te veel druk verkeerd inspeelt. In de 56ste minuut zette Zulte Waregem de eerste goede aanval van de wedstrijd op.

Chevalier zwiepte voor, Delaplace dook op aan de tweede paal en legde panklaar voor Habibou. De Fransman scoorde waarschijnlijk de makkelijkste goal uit zijn carrière. De eerste bal tussen de palen werd bekroond met een doelpunt.

Slecht en minder slecht

Het kan echter nog erger: bij Lierse was het wachten tot de 73ste minuut alvorens er een bal tussen de palen werd getrapt. Auteur Claasen schoot echter recht op Bossut. Op de counter was Zulte Waregem nog een paar keer dicht bij een tweede goal. Habibou werd zelfs een mogelijke penalty onthouden.

En in de slotfase van de wedstrijd gebeurde dan het onverwachte. Lierse kreeg een vrije trap, Maric legde opzij en Wahed dropte de bal via de rug van Vandenbroeck in doel. Een koude douche voor Essevee, maar eigenlijk verdiende deze wedstrijd ook geen winnaar.