Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent vernedert Standard
Steurbaut Kersten

Het gaat van kwaad naar erger met Standard. Na een inspiratieloze prestatie werden de Luikenaars eenvoudig opzijgezet door AA Gent. Srdjan Blazic mocht zich vier keer omdraaien. De wedstrijd werd tien minuten stilgelegd door rood-witte bommenwerpers.

Standard-trainer Dominique D’Onofrio dekte zich voor de komst naar het Ottenstadion al in door te verkondigen dat AA Gent een titelkandidaat is. Zijn spelers moeten die mening duidelijk gedeeld hebben, want zij gaven nooit de indruk dat er in een overwinning werd geloofd.

Sluipschutters

Voetballend acteerde AA Gent nochtans niet altijd op een kampioenenniveau. Maar met enkele sporadische flitsen zag Francky Dury zijn spelers het niveau van de wedstrijd toch regelmatig de hoogte injagen.  En in de zone van de waarheid toonden de Buffalo’s de efficiëntie van een echte sluipschutter. Vier kansen voor in de eerste helft waren goed voor drie doelpunten.

Yaya Soumahoro eiste bij iedere treffer een hoofdrol op. Na acht minuten verlengde de Ivoriaan een scherpe voorzet van Zlatan Ljubijankic eenvoudig in doel en nog voor het kwartier bood hij Yassine El Ghanassy de 2-1 aan. De Rode Duivel werkte subtiel af met buitenkantje rechts.

Net voor de rust werd de adem van de Luikenaars helemaal afgesneden. Na een fout van Axel Witsel op Soumahoro devieerde Bernd Thijs de derde Gentse treffer tegen de touwen. Standard had tussen de Gentse doelpunten in na een defensief foutje van Cesar Arzo wel de bordjes even gelijk gezet via Mbaye Leye, maar de Rouches trokken in het Ottenstadion vooral de aandacht met hun potige speelstijl.

Strafschoppen

Ook scheidsrechter Serge Gumienny maakte geen al te goede beurt. Zijn warrige leiding werd in de verf gezet door twee niet gefloten strafschoppen na een trekfout van Koen Daerden op Arzo en handspel van Elimane Coulibaly.

Na de rust verdween de ziel helemaal uit de wedstrijd, mede door een onderbreking voor de bommenwerpers van Standard. Ljubijankic spaarde de Luikenaars nog door een kans voor open doel naast te duwen, maar in de slotfase moest Srdjan Blazic zich toch een vierde keer omdraaien. Een schot van El Ghanassy belandde via het been van Kanu en de paal toch over de doellijn: 4-1.

Titelkansen

Over titelkansen zal er in het Ottenstadion niet gesproken worden, maar de Belgische bekerwinnaar houdt de kloof met Anderlecht en Racing Genk wel beperkt. Aan de boorden van de Maas mogen ze zich stilaan voor het tweede seizoen op rij opmaken voor een avontuur in play-off 2.