Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stayen
Mechelen lonkt nadrukkelijker naar Play-Off 1
Michiel Derwael

In de inhaalwedstrijd van de 20ste speeldag trok KV Mechelen aan het langste eind. In een zwakke wedstrijd werd het 0-1. Invaller Benteke zorgde 25 minuten voor tijd voor de verlossende treffer. Mechelen doet een goede zaak in de strijd voor Play-Off 1.

Over de hele lijn was het een zwakke wedstrijd langs beide kanten. Typerend was de botsing tussen KV-ploegmaats Geudens en Destorme. Toch konden de bezoekende supporters na een kwartier bijna juichen. Diabang profiteerde van het mistasten van Kotysch, maar doelman Van Der Jeugt was attent en tikte het schot in corner.

KV Mechelen probeerde in het wedstrijdbegin de match in handen te nemen, maar na de gemiste kans van Diabang verwaterde het spelbeeld. Er werden tal van fouten gemaakt en het spel lag constant stil. Daardoor werd er nauwelijks gevoetbald.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Langs beide kanten was er nauwelijks dreiging. De meeste kansjes kwamen vooral uit de tweede lijn.  Brys bracht na een kwartier Benteke in het veld om de ban te breken. Na amper één minuten werd de Standard-huurling mooi vrijgespeeld door Geudens en liet hij Van Der Jeugt kansloos.

Na de openingstreffer probeerde STVV zich in de wedstrijd te knokken en bijna werd het beloond. Een kwartier voor tijd zette Mennes zich achter de bal om een vrije trap te nemen. Zijn schot spatte uiteen op de lat, de rebound werd van dichtbij door Schouterden hoog over doel gejaagd. KV kwam hierna niet meer in de problemen en won verdiend van een mak STVV.

STVV heeft nog alles in eigen handen, maar gaat toch vol aan de bak moeten in de resterende wedstrijden om zich van het behoud te verzekeren. Zondag ontvangen de Kanaries Cercle Brugge. KV Mechelen staat zaterdag voor een cruciale wedstrijd tegen Standard. Bij winst zetten ze de Rouches op zeven punten met nog drie wedstrijden voor de boeg. De Mechelaren moeten het wel doen zonder de winteraankopen en Benteke, die contractueel niet in actie mag komen op Sclessin.