Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Guldensporenstadion
Davy De Beule ontneemt Charleroi alle hoop
Fabian Morren

Charleroi kan de barragewedstrijden wellicht niet meer ontlopen. Na een knappe 10 op 12 gingen de Karolo's kansloos onderuit bij KV Kortrijk: 3-0.

In een eerder matige eerste helft vielen er enkele zaken op. Kortrijk-doelman Damien Lahaye, de vervanger van de nog steeds geblesseerde Verbauwhede, laat nog steeds een onzekere indruk. Zo heeft hij het bijzonder moeilijk om een bal uit te trappen. Gelukkig voor Kortrijk bleef dat geklungel verder zonder gevolgen.

Verder werd er in de zeventiende minuut met heel wat meer witte zakdoeken gezwaaid dan tijdens Anderlecht - Genk. Ook Charleroi-voorzitter Abbas Bayat is zoals bekend een tegenstander van de play-offs en dus zwaaide ook hij met z'n zakdoek.

Charleroi had behoorlijk wat fans mee. Dat was dit seizoen wel eens anders. Maar na de 10 op 12 was de hoop groot. De bezoekende supporters zagen ook hoe hun team niet in de problemen kwam tegen Kortrijk en via een bedrijvige Biton zelfs het meest voor doel verscheen.

De Beule ontketend

Toch viel de goal aan de kant van doelman Riou. Uitblinker Davy De Beule trapte de voorzet van Oussalah schitterend in één tijd binnen. In de slotminuten van de eerste helft scoorde Kortrijk nog twee keer. De Beule zag voor zichzelf ditmaal een rol als aangever weggelegd en Sven Kums trapte hard en laag binnen. Nog was het feest niet voorbij, want nauwelijks een minuut later kopte De Beule de 3-0 binnen.

Dat Kortrijk wat gas terugnam in de tweede helft is logisch. Het gaf Lahaye de kans om te laten zien dat hij ook ballen kan pakken. Zo onderscheidde hij zich op pogingen van Hernan Losada en Rial. Lahaye kon tevreden zijn, want het bleef 3-0. Charleroi mag zich opmaken voor de barrageduels.