Speeldag: Speeldag 27
Stadion: De Goffert
PSV ziet Twente naderen
Michiel Derwael

PSV kwam zondag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen het NEC van Bjorn Vleminckx. Door het puntenverlies ziet de club uit Eindhoven Twente tot één punt naderen.

George zette NEC voor rust verdiend op voorsprong met een droge knal via de binnenkant van de paal. Daarmee maakte hij zijn foutje goed nadat hij knullig een uitstekende pass van Chatelle verprutste. Onze landgenoot zag in de beginfase al een omhaal van de lijn gekeerd. Lang kon NEC echter niet genieten van de voorsprong. In de slotminuut van de eerste helft gleed Dzsudzsak de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft zette Jermaine lens PSV even terug op titelkoers. De aanvaller maakte het koelbloedig af tussen twee verdedigers. De buit leek binnen, maar aanvoerder Ramon Zomer bezorgde NEC in extremis nog een punt. Een omhaal van Vleminckx leverde nog bijna drie punten op. Stijn Wuytens mocht in de slotfase nog acht minuten opdraven voor de club uit Eindhoven.

PSV ziet Twente naderen tot één punt. Vleminckx en co zakken weg naar de dertiende plaats