Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Nou Camp Barcelona
Moeizame zege voor Barcelona tegen Getafe
Melissa Maes

Camp Nou hield zaterdag in de slotfase de adem in toen Albin van Getafe bijna 2-2 gelijkmaakte. Barcelona bleef toch van het gezichtsverlies bespaard.

FC Barcelona – Getafe

Dani Alves zette Barcelona op voorsprong na een kwartier. Na de rust kon Bojan Krkic die score verdubbelen. Er leek niets aan de hand, de Catalaanse ploeg was goed op dreef om de 25ste overwinning op rij te vieren.

Dat was buiten Getafe gerekend. Manu del Moral bracht twee minuten voor tijd de spanning terug in het spel. Juan Angel Albin was in de blessuretijd zelfs zeer dicht bij de gelijkmaker. Het mocht niet baten en de eindscore bleef 1-2.

In de 22ste minuut gingen de supporters massaal applaudiseren in Camp Nou om hun steun te betuigen aan Abidal. Donderdag werd er een levertumor verwijderd bij de Franse verdediger. De 22ste minuut verwees naar zijn rugnummer.