Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Stamford Bridge
Rooney bezorgt United goede uitgangspositie
Michiel Derwael

In de kwartfinale van de Champions League heeft Manchester United een goede uitgangspositie verworven. Op bezoek bij Chelsea wonnen de manschappen van Alex Ferguson met 0-1. Volgende week staat de return op het programma.

Manchester kwam strijdlustiger op het veld dan Chelsea en dat was te merken in de eerste helft. Beide ploegen konden geen grote kansen creëren tot de 24ste minuut. Carrick verstuurde een kruisbal naar Giggs, die het leer in één tijd voorbij zijn verdediger tikte. De Welshman bracht de bal voor en Rooney tikte de bal via de paal in doel.

Chelsea kreeg nog enkele goede kansen en op slag van rust was het bijna zover. Een voorzet van Drogba werd door niemand beroerd en dwarrelde tegen de paal. Lampard trapte de rebound van dichtbij op doel, maar Evra keerde voor de doellijn.

In de tweede helft ging Chelsea op zoek naar de gelijkmaker. Via enkele kansen van ondermeer Lampard konden The Blues nog dreigen, maar Van der Sar stond goed te keepen. In de slotfase claimde Chelsea nog een penalty na een duel tussen Evra en Ramires, maar de ref ging er niet op in.