Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona na de rust voorbij Almeria
Michiel Derwael

Trainer Guardiola liet een aantal basisspelers rusten en dat kwam de Catalanen bijna duur te staan. Barcelona kende een moeilijke eerste helft tegen Almeria, maar uiteindelijk wonnen de Catalanen in eigen huis met 3-1.

Barcelona domineerde de eerste helft, maar kon dat overwicht niet verzilveren met een doelpunt. Almeria streed met man en macht ging de rust in met een scoreloos gelijkspel. De tweede helft begon met een hoog tempo.

Kort na de pauze schoot Villa tegen de paal, maar de Catalanen werden erna koud gepakt op de counter. De Argentijn Piatti lanceerde spits Corona, die doelman Pinto geen kans liet. Barcelona was niet aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er drie minuten later.

Villa verscheen alleen voor Almeria-keeper Diego Alves en die stopte de aanvaller foutief. Messi zette zich achter de strafschop en faalde niet. Iets later scoorde Alcantara de 2-1 op hoekschop van de Argentijn. In de blessuretijd scoorde Messi zijn 29ste doelpunt van het seizoen na geklungel in de verdediging.