Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi leeft nog na overwinning
Fabian Morren

Charleroi doet weer helemaal mee. De Zebra's wonnen hun tweede wedstrijd in de play-downs met 2-0 van Eupen. Charleroi heeft nu drie punten, Eupen heeft er zes.

Eupen, dat met drie spitsen begon, kon tevreden zijn met een gelijkspel. De Zebra's hadden geen keus. Winnen was een verplichting om de kansen op de eindronde met de tweedeklassers gaaf te houden. Trainer Kovacs werd al na elf dagen de laan uitgestuurd en vervangen door Luka Peruzovic.

De trainerswissel leek toch niet meteen effect te hebben, want Charleroi dwong in de eerste helft amper een kans af. Doelman Werner moest eigenlijk enkel ingrijpen op een botsend schot van Kaya. Toch klom de thuisploeg even voor de rust op voorsprong. Ohayon zette voor en Biton kon het leer in doel duwen.

Eupen-trainer Albert Cartier liet Kevin Vandenbergh in de kleedkamer en probeerde het met Lepiller in de tweede helft. Ook de invaller kon het tij echter niet keren. Charleroi controleerde en ving Eupen makkelijk op en sloeg op het juiste moment toe. Cordaro glipte door twee verdedigers en besliste de wedstrijd.